Други статии от (LSMW) Импортиране на данни в SAP

Публикувана в Legacy System Migration Workbench

LSMW програма за импортиране и промяна на данни в SAP

Автор от 5
Architecture Legacy System Migration Workbench Architecture Legacy System Migration Workbench

Какво представлява LSMW?

LSMW (Legacy System Migration Workbench) e стандартна програма на SAP с помощта на която имаме възможност да мигрираме (импортираме, пренесем) данни от друга система в SAP или променяме настоящите данни в SAP. Тя е подобна на други сходни програми в SAP като SCAT и SECATT, но е много по-ефективна, лесна за работа и има възможност за обработка на голям обем от данни. Импортирането може да извършва от електронни таблици или други файлове. С помощта на LSMW можем конвертираме данните така, че да бъдат подходящи за импортиране в SAP. Импортирането става с помощта на стандартни интерфейси на SAP (IDoc inbound processing, Batch Input, Direct Input)

Какви данни могат да бъдат импортирани с помощта на LSMW?

С LSMW можем да импортираме широк спектър от основни данни, G/L сметки, салда по счетоводни сметки, доставчици, основни данни за материали, поръчки за производство, финансови документи, материални документи, поръчки за покупка, поръчки за доставка и други.

LSMW прави ли проверка при импортирането на данни?

Поради факта, че използва стандартни интерфейси от SAP при импортирането на данни, преди самото записване в базата данни прави проверка и ако има невалидни данни ги отхвърля

Искат ли се големи познания по ABAP за да работим с LSMW?

Не ни трябват големи познания по ABAP за да импортираме данни, реално не е необходимо да имаме и познания по ABAP за да използваме LSMW. Програмата е направена така, че след като сме подготвили данните за импортиране с едно натискане на бутона, всичко да се импортира

Могат ли да се прехвърлят данни от моя компютър?

Да. LSMW може да чете данни директно от вашия компютър и след това да ги импортира. Има възможност да чете и данни от сървъра.

Имаме LSMW в стандартна инсталация на SAP?

Да, LSMW си е стандартна програма за SAP. В някой от старите версии (много стари) липсва, но може да се инсталира допълнително.

Имали обучение за LSMW?

SAP не предлага стандартно обучение за LSMW, има 5 дневен курс (BC240) който можете преминете след заплащане.

Могат ли да се мигрират данни от една SAP система в друга, директно с LSMW

LSMW е създадено с основна цел да се мигрират данни от друго системи към SAP, но също така може да се използва директно за миграция от една SAP система към друга, но има известни ограничения. Токова прехвърляне става много бавно, твърде сложно за настройка. Имам много по подходящи, лесни и ефикасни начини за миграция от една SAP система в друга SAP система. 

Стартирам LSMW но не виждам от къде да импортирам данните

Със стандартна инсталация на SAP, няма разработени готови шаблони за импортиране на данни. Вие трябва да си създаде сами. 

Последно променена в 26 Октомври 2013
Оценете
(0 гласа)
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS